Tamara Cuypers
  • Coaching
  • groepstraining
    • mindfulness
    • compassie
    • mindful communiceren
    • terugkomdag Mindfulness
  • Over mij
  • Blog
  • Contact
  • Dolfijnreis
    • FAQ Dolfijnreis

Veelgestelde vragen
over de dolfijnreis 

Ik word snel zeeziek.  Is deze reis dan iets voor mij?  
Zeeziek zijn is inderdaad geen leuk vakantie vooruitzicht. Ik kan je echter volledig geruststellen! Ook ik word snel zeeziek en zou nooit mensen meenemen op een reis waarbij je een hele week mottig bent! Enkel tijdens het stukje van de kust naar de baai varen we. Dus enkel voor die 2 uur bij het begin en eind van de reis is misschien een reispilletje nodig. De rest van de week liggen we voor anker en ligt de boot stil. De zee is in die baai zo vlak als een spiegel en de boot ligt vast langs vier kanten. Dus, zeeziekte is uitgesloten. Integendeel, 't is gewoon volle bak genieten. ​
Ik heb een gevoelige huid.  Is het niet te warm en zonnig in juli op de boot? 
​In juli is het in Egypte inderdaad wel een dikke 30°C, soms tot 35°C en meer.  
Het voordeel tijdens deze reis is dat we niet in de woestijn zitten, maar altijd het water in kunnen om af te koelen.  Op de boot zijn er ook voldoende schaduwplekken en is er de zeebries.  
​
De hele week dragen we ook heel lichte kledij of zelfs gewoon badkledij met een lichte blouse/kleedje om je te beschermen tegen de zon.  

Met een lichte huid is het inderdaad sowieso belangrijk je huid goed te beschermen. 
Er zijn vaak mensen die een korte wetsuit meebrengen.  Als je dan gaat snorkelen of zwemmen met de dolfijnen, is je lichaam bedekt van aan je knieën tot aan je kin.  Je kan ook makkelijker blijven drijven met een wetsuit.  
Je kan ook een volledige wetsuit dragen, tot aan de enkels bedekt.  
Dat is een veilige oplossing als je vreest snel te verbanden.  

Iedereen heeft een kajuit, maar de ervaring leert, dat velen ervoor kiezen om 's nachts op het dek te slapen onder de sterrenhemel.  
Dat zijn dan weer de voordelen van die warme temperaturen. ​
Is het druk in de baai? Komen er veel dagtoeristen? 
Nee.  Het is mogelijk dat we een hele week niemand anders zien.
Toch, het kan altijd gebeuren dat er in de loop van die week bootjes langskomen met dagtoeristen. Wij hebben daar echter geen last van, de baai is groot genoeg.  
​Misschien komen we een enkele keer op hetzelfde moment bij de dolfijnen als deze mensen.  Dan gaan we gewoon samen het water in.  De dolfijnen zijn gul en vinden het fijn om met iedereen contact te maken en samen te zwemmen. 
Wij hebben de luxe om een week ter plaatse te zijn.   Als het te druk aanvoelt, dan laten we die dagtoeristen even hun moment hebben.  Er is plaats, ruimte en tijd voor iedereen.  
Een hele week op een boot?  Is dat niet wat claustrofobisch? 
Ik heb dit nooit zo ervaren.  360° rond je zie je de horizon, wat een heel vrij en open gevoel geeft.  De boot is groot genoeg om je eigen plekje te hebben, waar je ongestoord kan rusten, een boekje lezen.  Je kan ook even alleen zijn in je kajuit of er op uittrekken rond de boot.   Je kan gaan snorkelen in het rif of gaan duiken met de duikinstructeur. 
​Er is ook de mogelijkheid dat we met de zodiac naar een plek varen waar het zo ondiep is dat je er kan staan op de zandbodem, voor wie eens nood heeft aan vaste grond onder de voeten.  
Ik kan niet snorkelen.  Kan ik dan mee?
Als je het water in wil, dan is het toch wel belangrijk dat je kan snorkelen. 
Als je dit op dit moment nog niet kan, geen nood! 
Voor de reis nodig ik iedereen uit voor een privé sessie in een tuinzwembad van een vriendin.  Daar toon ik je tips & tricks en kun je volop oefenen in het snorkelen.  Ook aan boord is er een redder die ons een snorkelles geeft.    
Het is echter fijn om al te kunnen snorkelen voor vertrek.  Stel dat er bij aankomst in de baai dolfijnen ons opwachten, dan is het fantastisch om meteen, vol vertrouwen, het water in te kunnen springen.  
Zwemmen in zee lijkt me zo eng.  Is het niet gevaarlijk?
Zwemmen in de Noordzee, op 40km van de kust is gevaarlijk, ja. 

Maar Sataya Reef in de Rode Zee is iets hélemaal anders!!! 

​Dat rif strekt zich uit over zo'n 10 km, en in de 'omarming' van dat rif is het slechts een paar meter diep.  Waar wij het water in gaan kun je steeds het witte zand van de bodem zien.  Je hebt het gevoel in een groot natuurlijk zwembad te liggen.  Het water is helder en de zichtbaarheid is sowieso tussen de 20 en 40m. 
Het water voelt warm aan en kan tot 30°C zijn. 
In de baai zwemmen alleen vreedzame dolfijnen, ongeinteresseerde vissen, totaal onschadelijke roze kwallen, en af en toe spotten we een zenne zeeschildpad.  

Het wateroppervlak is altijd vlak.  Het regent nooit en er is alleen een welkome zeebries.  

Het zoutgehalte is vrij hoog, 35% hoger dan andere zeeën.  Dat is niet zo hoog als in de Dode zee, maar je zult merken dat je veel makkelijker blijft drijven dan in een zwembad. Als je daarenboven ook nog een wetsuit draagt en zwemvinnen, dan is het onmogelijk om niet te blijven drijven. 
​

Om je veilig te voelen helpt het uiteraard als je gemiddeld tot goed kan zwemmen.  

​Ik heb deze reizen en het zwemmen steeds als heel veilig ervaren.  
Waar kan ik de sfeer opsnuiven?
Op de website van Nooraya vind je vele foto's en info: https://www.nooraya-dolphins.net/t-nl
Ook hun facebookpagina staat bol van de filmpjes en foto's:  https://www.facebook.com/nooraya.network
​
Je mag mij ook bellen.  Ik heb deze reis 2 keer gedaan als deelnemer en kan je dus alles vertellen over het reilen en zeilen op de boot.  

Ga je mee?  

Druk op deze knop en meld je aan!  Let the fun begin!
Contactformulier
Wil je op de hoogte blijven? 
Schrijf je in op de nieuwsbrief

0472 069131


​

​alle rechten voorbehouden 
​Barefoot in the Wood VOF © 2018
  • Coaching
  • groepstraining
    • mindfulness
    • compassie
    • mindful communiceren
    • terugkomdag Mindfulness
  • Over mij
  • Blog
  • Contact
  • Dolfijnreis
    • FAQ Dolfijnreis